Akcija!

Kobno veče u Palermu

899,00 din. 727,00 din.

Kategorija:

Opis

Dobitnik nagrade Cortina d’Ampezzo 2018. godine

Finalista nagrade NebbiaGialla za krimi i policijske romane 2018. godine

S Kobnom večeri u Palermu, Đuzepe di Pjaca nam poklanja krimi roman od koga zastaje dah, a koji se odvija na ulicama najskrovitijeg Palerma, grada kojim vlada mafija, kojim pulsiraju strasti i iskonske sile. Grada u kome Leo Salinas, talentovan novinar večito neodlučnih osećanja, svakog dana rizikuje život, ali i dušu.

Prohladno je proleće sicilijanskog marta 1984. godine. U jednom kutku palermitanske rezidencijalne četvrti pronađena je, bačena uz gomilu opalog lišća magnolije, žena na ivici smrti. Ali ko je mogao biti tako hrabar da izmasakrira najvoljeniju devojku u čitavom gradu? Ljubavnicu bosova, plemića, potomaka buržujskih porodica. Svih, bez razlike, neutešnih poput udovaca. Svih, bez razlike, ubeđenih da im je ljubav bila uzvraćena. Da li je reč o zločinu iz strasti, ili mafijaškom zločinu?

Leo počinje da istražuje, ali slučaj nije lako rešiti zato što poslednje sate devojčinog života obavija misterija i svi tragovi vode ka slepim ulicama. Ili možda ka istini koju niko ne želi da vidi.

O autoru

Rođeni Palermitanac, Đuzepe di Pjaca je svoju novinarsku karijeru započeo 1979. godine u sicilijanskom dnevnom listu L’Ora. Bio je direktor nedeljnika Sette i radio u časopisu Max kao glavni urednik. Danas predaje na postdiplomskim studijama novinarstva na IULM Univerzitetu u Milanu, i radi kao izvršni urednik u Corriere della Sera. Bavi se i profesionalnom fotografijom, pa je i fotografija na korici njegovo delo. Njegove romane u Italiji objavljuju izdavačke kuće Bompiani i HarperCollins, i prevedeni su na engleski i francuski.

 

Dodatne informacije

Broj strana

214

ISBN

978-86-80654-13-3

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar

Možda će vam se svideti …