O nama

kamelia-k-errodedamelia izdavaštvo je izdavačka kuća osnovana 2016. u Beogradu. Inspiraciju za naziv pronašli smo u cvetu Camellia japonica, koji se u Aziji smatra simbolom dugovečnosti i uglađenosti, baš kao što je dobro napisana knjiga umetničko delo koje traje večno.

Izdavanje popularne beletristike je naša glavna delatnost i nastojaćemo da čitalačkoj publici predstavimo najbolje svetske i evropske autore koji do sada nisu bili zastupljeni u Srbiji. Iako ne želimo da budemo žanrovski opredeljeni, za početak ćemo se pretežno baviti izdavanjem ljubavnih i istorijskih romana, kao i trilera i misterija. Naročito ćemo se truditi da srpskoj publici predstavimo bestseller autore iz zemalja koje ne pripadaju engleskom govornom području, jer smatramo da su do sada bili nepravedno zapostavljeni na našem tržištu. Naravno, to ne znači da se nećemo potruditi da pronađemo i britanske i američke pisce, koji bi našim čitaocima mogli biti interesantni, a koji su za sada nepoznati u Srbiji.

Osim beletristike, u okviru naše Egaleko edicije izdavaćemo priručnike koji se bave temama od društvenog značaja. Nastojaćemo da svake godine objavimo po jedno izdanje u okviru pomenute edicije, a posebnu pažnju ćemo obratiti na prevođenje inostranih priručnika iz oblasti razvojnih poremećaja, koji mogu biti od koristi i profesionalcima i roditeljima dece sa smetnjama u razvoju.

Naša izdanja dostupna su u svim većim knjižarama u Srbiji, a mogu se poručiti i putem našeg sajta, uz poseban popust od 10% i besplatne troškove isporuke na teritoriji Srbije!