Tragom šafrana

Rozana Lej
817,00
RSD
899,00
RSD

Pošto joj u pomalo nejasnim okolnostima umre majka, za koju je bila veoma vezana, Nel ne uspeva da izađe iz začaranog kruga žalosti, pitanja koja će zauvek ostati bez odgovora i sopstvene nemoći da krene dalje. Brak joj je u krizi, i muž je, naizgled spasonosno, šalje iz uspavanog Kornvola na put u živopisni haotični Marakeš na kurs marokanske kuhinje. Nel će na taj put sa sobom poneti iskustvo gajenja šafrana, kojim je njena majka bila opčinjena, i svoj davnašnji san da otvori sopstveni restoran.


Tamo će upoznati Ejmi – mladu ženu koja pokušava da sazna istinu o jednom nestalom članu svoje porodice i otkrije kako je Vijetnamski rat uticao na njegovu sudbinu. Ejmi će na to putovanje sa sobom poneti neizvesnost šta će dalje biti s njenom karijerom fotografa i ljubavnom vezom koja to zapravo nije, i jednu veoma staru razglednicu davno poslatu iz Maroka.


Između dve žene odmah će se razviti bliskost i prijateljstvo, i zajedno će otkriti zapanjujuće stvari o marokanskoj kuhinji, o svojim porodicama, o sebi… Na tom putovanju Nel i Ejmi će pratiti sopstveni „trag šafrana” – od lavirinta drevne medine i živopisnih marokanskih bazara, pa sve do engleskog Kornvola, i njihovih porodičnih korena.

Informacije

Informacije

ISBN: 978-86-80654-06-5

Edicija: Kamelia

Dimenzije: 145x205mm

Broj strana: 352

Prevod: Anja Ignjat

Povez: Mek

Pismo: Latinica

Godina: 2018.

Možda vas zanima:
Click to order
Sadržaj korpe
Total: 
Dostava
Dostava je besplatna za iznos preko 1500 rsd.
Made on
Tilda